Onko suorituskyvyn parantaminen agendalla?

Tuottaako nykyinen tapanne ajatella ja toimia ne tulokset, jotka haluatte saavuttaa?

Suorituskyvyn vajeisiin voi olla monia syitä, osaaminen, teknologia, strategia jne. Kulttuuri voi olla yksi vaikuttava tekijä. Yksinkertaistettu väite on, että  “Kulttuuri syö strategian aamupalaksi” – ja pian sen jälkeen tarjoillaan johto lounaaksi.

Mikäli suorituskyvyn parantaminen on haaste, missä määrin on kulttuurihaaste?  Ketterä vastuunoton kulttuuri (Accountability) on koeteltu ratkaisu, joka on nopea toteuttaa. Sille on mahdollista saada erinomainen tuotto – ihmiset tekevät tulokset.

Tee nopea arvio vastuunoton kulttuurinne tilasta

Alan johtava toimija ja leadership-valmennusten kehittäjä Partners In Leadership on auttanut tuhansia organisaatioita parantamaan suorituskykyään pysyvällä tavalla.

Lähtökohta on aina sama peruskysymys: “Tuottaako nykyinen tapamme ajatella ja toimia ne tulokset, jotka haluamme saavuttaa?”

Tee tästä nopea benchmarking-arvio oman organisaatiosi vastuunoton kulttuurista ja sen suorituskyvystä

  • Vastaaminen vie aikaa vain n. 5 minuuttia
  • Lähetämme raportin sähköpostilla

 

Partners In Leadership on alan johtava globaali toimija, joka on kehittänyt kulttuurin johtamisen työkaluja, valmennusta ja kulttuurimuutoksen prosesseja jo lähes 30 vuoden ajan. Accountability Valmennus Oy edustaa menetelmää Suomessa, osana globaalia verkostoa.

Samat yksinkertaiset mallit ja kieli toimivat organisaation kaikilla tasoilla, asemasta, koulutuksesta tai aiemmasta kokemuksesta riippumatta.

Aiheesta on julkaistu 3 leadership sarjan bestseller teosta.